ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Όλα τα χώρου αντικείμενα YLES σχεδιάζονται από την Κατερίνα Λόη, η οποία έχει και την εποπτεία όλων των σταδίων της παραγωγής τους. Τα σχέδια βασίζονται στις αρχές του design και της εργονομίας, με την ευχρηστία και την μοντέρνα αισθητική που πηγάζει από αυτές τις αρχές.
Κάθε αντικείμενο αρχικά, «πλάθεται» στη φαντασία της δημιουργού, «τοποθετείται» νοερά στους χώρους ζωής και δράσης του σύγχρονου ανθρώπου, «μπερδεύεται» στα χρώματα, τα υλικά, τα μεγέθη και τα είδη που μέλλει να χρησιμοποιηθούν, αποτυπώνεται στο χαρτί, υλοποιείται...


ΤΑ ΥΛΙΚΑ

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα, για τα χώρου αντικείμενα YLES είναι ξύλο ιρόκο (μασίφ), αλουμίνιο, inox και plexiglass.
Η επιλογή του είδους των πρώτων υλών γίνεται με βάση τις τάσεις που επικρατούν στο χώρο του design και της διακόσμησης.

Όλα τα ξύλινα μέρη ενός αντικειμένου είναι ειδικά επεξεργασμένα για να φθάσουν στην τελική τους μορφή.
Xρησιμοποιείται η τεχνική του κερώματος η οποία προσδίδει στο αντικείμενο μία φίνα μάτ επιφάνεια,ενώ παράλληλα το προστατεύει από τις περιβαλλοντικές φθορές.
Η επιλογή του μασίφ ξύλου ιρόκο έγινε με κριτήριο την καλύτερη ποιότητα του υλικού, με συνέπεια την καλύτερη «παρουσία» του μέσα σε ένα χώρο.

Στα αλουμινένια μέρη των αντικειμένων έχουν εφαρμοστεί στρώσεις χρώματος και βερνικιού ιδιαίτερης αντοχής στο χρόνο.
Στα μη χρωματισμένα μέρη, έχουν εφαρμοστεί στρώσεις από ειδικό βερνίκι για να διατηρείται η μεταλλική του τονικότητα.
Aλλωστε το αλουμίνιο είναι ένα ιδιαίτερα «ελαστικό» υλικό, που σου δίνει τη δυνατότητα να επέμβεις με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμείς ,αλλάζοντας το χρώμα, την υφή και το σχήμα του.

Tο ανοξείδωτο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιέιται σχεδόν στα περισσότερα αντικείμενα YLES.
΄Oλα τα ανοξείδωτα μέρη των αντικειμένων, έχουν υποστεί
ειδική κατεργασία φινιρίσματος για να φθάσουν στην τελική τους σατιναρισμένη μορφή.
Kατά την κατεργασία τους δε, χρησιμοποιούνται ειδικά υγρά καθαρισμού και γίνονται ειδικές επίστρωσεις για να διατηρούν την
γυαλάδα της σατιναρισμένη τους επιφάνεια στο χρόνο.

Το plexiglass είναι ένα σύγχρονο υλικό που χρησιμοποιείται συχνά στις μοντέρνες κατασκευές του design.
Το γεγονός ότι το plexiglass είναι ένα ελαφρύ υλικό του προσδίδει μια ιδιαίτερη ευκολία στην εφαρμογή, ενώ το ότι διατίθεται σε πολλές αποχρώσεις κάνει τη χρήση του ακόμη πιο ελκυστική σε κάθε δημιουργό. Η παρουσία του plexiglass στο σύνολο ή σε μέρος των αντικειμένων χώρου με το σήμα YLES προσθέτει ένα χαρούμενο τόνο στο προϊόν, ενώ παράλληλα δημιουργεί την αίσθηση της μοναδικότητας αφού ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να «παίξει» με τα χρώματα και να δημιουργήσει ένα personalized προϊόν, το οποίο δείχνει μοναδικό.
Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή των δεικτών των ρολογιών καθώς και των χρωματισμένων στοιχείων, από αλουμίνιο, κάθε αντικειμένου.

Επειδή όλη η διαδικασία παραγωγής ενός αντικειμένου ελέγχεται από την Κατερίνα Λόη, η δυνατότητα κατασκευής ενός custom made προϊόντος γίνεται ακόμα πιο εύκολη, αφού ο πελάτης διατηρεί το «δικαίωμα» να προτείνει παραλλαγές στα χρώματα, στα μεγέθη, ακόμα και στα υλικά, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες επιθυμίες του σύμφωνα με το χώρο του.


Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Όλα τα προϊόντα με το σήμα YLES είναι μηχανογραφημένα και κωδικοποιημένα από τη στιγμή της προμήθειας πρώτων υλών μέχρι το προϊόν να φτάσει στα χέρια του πελάτη. Η διαδικασία μηχανογράφησης περιλαμβάνει όλα τα στάδια προμήθειας, ελέγχου, αποθήκευσης, παραγωγής, διανομής και πώλησης. Με αυτή την οργάνωση, ακόμα και ο χρόνος παραγωγής και παράδοσης είναι πάντα συγκεκριμένος, διασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη εξυπηρέτηση κάθε πελάτη.

Διαθέσιμα Χρώματα